Safari seadistamine ID-kaardi kasutamiseks

Selleks, et saaksid Safari veebilehitsejas ID-kaardiga e-teenuseid kasutada, on sul vaja hoida värskena nii ID-tarkvara kui ka Safari veebilehitseja. Lisaks tuleb sul veebilehitsejas lubada “Web eID” laienduse kasutamine.

Tõrgete tekkides – näiteks ei õnnestu sul e-teenustes digiallkirja anda, tegevusi kinnitada vms. – on kõige levinumaks põhjuseks aktiveerimata Web eID laiendus.

Meie samm-sammult juhiste abil saad lihtsalt ja mugavalt kontrollida, et sinu veebilehitseja oleks ID-kaardi kasutamiseks töövalmis!

Samm 1: Ava Safari sätted (Preferences)

Ava Safari menüü „Safari“ ja vali sealt „Preferences...“.

Samm 2: Ava Extensions tab

Sulle avatakse laienduste aken – otsi sealt horisontaalsest ülemisest menüüst puzzle-ikooniga menüülink „Extensions“ ning klõpsa sellel. Seejärel kontrolli, et vasakmenüüs oleks linnuke valiku „Web eID“ (ID-ikooniga link) ees. Nüüd luba laienduse kasutamine kõikidel veebilehtedel. Vajuta nupule "Always Allow on Every Website..." ning luba vajutades "Always Allow on Every Website".

NB! Juhul, kui laienduste valikus on “Token signing” laiendus, tuleb see eemaldada. Juhised eemaldamiseks leiad siit.

Samm 3: Kontrolli, kas kõik töötab

Pärast seda, kui oled Web eID plugina kasutuse lubanud, peaks ID-kaardi kasutamine Safaris töötama. Vajadusel tee oma arvutile taaskäivitus ja proovi uuesti.

Kui ID-kaart aga endiselt tööle ei hakka, kontrolli oma kaarti DigiDoc4 klient rakendusega. Vaata, kas loetakse sinu ID-kaardi andmeid korrektselt, ehk on asi kaardis või kaardilugejas. Samuti võid alati kasutada mõnda teist veebibrauserit (näiteks Mozilla Firefox, Google Chrome) või võtta ühendust ID-abiga.

Turvatarkvara

Vahel segab ID-tarkvara tööd, seal hulgas ID-kaardi kasutamist mõne kolmandate osapoolte loodud tarkvara – näiteks viirusetõrje, reklaamivara vms. Juhised turvatarkvarade korrektseks seadistamiseks leiab siit.