ESET turvatarkvara seadistamine ID-kaardi kasutamiseks

  • ESET INTERNET SECURITY turvatarkvara seadistamine ID-kaardi kasutamiseks

    Vaata Peida

    Kas sul on probleeme DigiDoc4 klient rakenduse kasutamisega või saa ei saa makseid kinnitada PIN2-ga ning sinu arvutisse on paigaldatud turvatarkvara ESET INTERNET SECURITY mis kasutab "Panganduse ja maksete kaitset" ?

    See tarkvara avab pangalehed eraldi brauseris, kus on kõik laiendused keelatud. ID-kaardi kasutamist võivad takistada viirusetõrjeprogrammi seadistused – järgi allolevaid juhiseid ning tõrked ID-kaardi kasutamisega peaks kaduma!

    Samm 1: ava ESET turvatarkvara

    Leiad ESET turvatarkvara (see võib olla ka ESET SECURITY nime all) oma arvuti programmide loetelust (Applications või Programs). Klõpsa programmi nimel või ikoonil selle avamiseks.

    Samm 2: ava häälestus

    Kõige lihtsam on ESETi seadeid avada kiirkäsuga otse klaviatuurilt – vajuta lihtsalt F5 klahvil. Samuti leiad „Täpsem häälestus“ valiku menüü kaudu.

    Samm 3: otsi üles valik „Panganduse ja maksete kaitse“

    Otsi häälestusaknast valik PÕHILINE ning kontrolli, kas näed seal sellist seadistust „Luba panganduse ja maksete kaitse“ juures. Vajadusel tee selle rea taga oleval rippmenüül/vormiväljal klõps ning muuda seadistused nii, et need vastaksid näidisele:

    Samm 4: kinnita oma valik

    Kui seadistus on tehtud nii, nagu on näha ekraanipildil, siis vajuta OK.

    Pärast seda ei sega viirusekontroll enam ID-kaardi kasutamist!

    Lisa teavet on võimalik lugeda ESET kodulehelt.

    Peida
  • ESET Smart Security ja ESET NOD32 Antivirus seadistamine ID-kaardi kasutamiseks 

    Vaata Peida

    Kas sul on probleeme DigiDoc4 kasutamisega või ID-kaardi abil e-teenustesse sisenemisel ning sinu arvutisse on paigaldatud ESET turvatarkvara (näiteks ESET Smart Security või ESET NOD32)? ID-kaardi kasutamist võivad takistada viirusetõrjeprogrammi seadistused – järgi allolevaid juhiseid ning tõrked ID-kaardi kasutamisega peaks kaduma!

    Samm 1: ava ESET turvatarkvara

    Leiad ESET turvatarkvara (see võib olla näiteks ESET Smart Security või ESET NOD32 Antivirus nime all) oma arvuti programmide loetelust (Applications või Programs). Klõpsa programmi nimel või ikoonil selle avamiseks.

    Samm 2: ava häälestus

    Kõige lihtsam on ESETi seadeid avada kiirkäsuga otse klaviatuurilt – vajuta lihtsalt F5 klahvil. Samuti leiad „Täpsem häälestus“ valiku menüü kaudu.

    Samm 3: otsi üles valik „veebiprotokollid“

    Otsi häälestusaknast valik VEEBIPROTOKOLLID ning kontrolli, kas näed seal sellist seadistust „Luba HTTPS-protokolli kontrollimine“ juures. Vajadusel tee selle rea taga oleval rippmenüül/vormiväljal klõps ning muuda seadistused nii, et need vastaksid näidisele:

    Samm 4: kinnita oma valik

    Kui seadistus on tehtud nii, nagu on näha ekraanipildil, siis vajuta OK.

    Pärast seda ei sega viirusekontroll enam ID-kaardi kasutamist!

    Peida
  • Turvatarkvara: miks on vajalik HTTPS turbeskaneerimise keelamine?

    Vaata Peida

    HTTPS turbeskaneerimise keelamine on vajalik seetõttu, et turvatarkvara (ehk viirusetõrje) loob turbeskaneerimise lubamisel oma sertifitseerimisteenuse (CA) ning peidab serveri SSL-i sertifitseerimisteenusesse. Sellest tulenevalt ei saabu SSL-i kliendi autentimine aga enam veebibrauserini.  Kahjuks peitub vea põhjus viirustõrje arhitektuuris, mida tarkvaraarendaja muuta ei saa.

    ID-kaardi kasutamiseks turvatarkvaraga arvutites ongi vaja korrigeerida turvatarkvara seadeid.

    Peida

Mida teha, kui probleem ei lahenenud?

Juhul, kui probleem ei lahenenud, tee oma arvutile restart ja proovi uuesti, samuti tasub kontrollida, kas tõrkeid esineb ka mõne teise veebibrauseri kasutamisel. Vajadusel uuenda oma ID-tarkvara ning veebibrauseri seadeid, samuti oled alati teretulnud ühendust võtma ID-klienditoega.