Soovid ID-tarkvara DigiDoc4 klient oma arvutis üles leida?

Kas oled oma arvutisse ID-tarkvara paigaldanud ega suuda nüüd ID-kaardi kasutamiseks DigiDoc4 klient programmi leida?

DigiDoc4 kliendi käivitamine Windowsis

Windowsi operatsioonisüsteemides luuakse ID-kaardi tarkvara paigalduse käigus otsetee ehk shortcut sinu arvuti töölauale (desktop) juhul, kui sa paigalduse käigus ei määranud teisiti.

DigiDoc4 kliendi avamiseks tee arvuti töölaual oleval DigiDoc4 kliendi ikoonil hiirega topeltklõps.

Kui sul ei ole töölaual ikooni, millel klõpsata, siis üldjuhul on olemas otsetee ka START-menüüs.

Windows 10  kasutajad leiavad DigiDoc4 kliendi Start menüüst järgmiselt: i tähe all on kaust nimega ID-kaart. Kaustas tee valik hiirega:

Windows 11  kasutajad leiavad DigiDoc4 kliendi ikooni Start menüüst, kui vajutavad lisaks veel valikule Kõik rakendused >, siis leiavad D tähe alt DigiDoc4 kliendi. Avamiseks tee valik hiirega.

DigiDoc4 kliendi käivitamine macOS’is

macOS  tarkvaras paigaldatakse otsetee ikoon süsteemsesse Applications kataloogi või sinu töölauale (desktop). Avamiseks klõpsa hiirega DigiDoc4 klient (DigiDoc4 Client) ikoonil.

Lisaks võib kasutada ülal paremal nurgas  Spotlight  otsingut märksõnaga  digidoc.

DigiDoc4 kliendi käivitamine Linuxis

DigiDoc4 kliendi (DigiDoc4 Client) otsetee ikooni asukoht võib erineda sõltuvalt kasutusel olevast Linux versioonist. Parim moodus on kasutada süsteemset otsingut, mis on olemas kõikidel Linuxi versioonidel. Otsingul kasuta märksõna  ID  või  ID-card.

Näide: Ubuntu, versioon 18.04 LTS

Üleval vasakus nurgas on süsteemse otsingu otsetee ikoon (Dash home), klõpsa sellel ja kirjuta otsisõnaks  ID. DigiDoc4 kliendi avamiseks klõpsa hiirega ikoonil.

DigiDoc4 client logo in Ubuntu